OM MIG OCH MITT ARBETE

1998 i augusti tog jag adjö av min Far. Det var de sista dagarna i hans långa liv i hårt arbete. Han var hemma i sitt hem, sängliggandes. Jag hade åkt 80 mil för att vara där. Jag kunde inte göra så mycket. Hans fötter var kalla och cirkulationen nersatt. Det lilla jag tyckte att jag kunde göra var att massera hans fötter mjukt och försiktigt för att om möjligt få igång blodcirkulationen en aning. Han kom ur sin morfindimma för en stund och sa en av de få vänliga saker han sagt till mig. Att det var väldigt skönt och att jag måste ha arbetat med fötter i ett tidigare liv. Alldeles häpen av olika skäl, svarade jag att jag funderat på att utbilda mig till zonterapeut. I den stunden stod min Mor i dörröppningen till rummet och sa att om jag ville det , så skulle hon betala den utbildningen åt mig.

En vecka senare hade min Far lämnat jordelivet. Jag satt i Stockholm i en sal på Axelssons Gymnastiska Institut och väntade på att det skulle bli min tur att berätta för klassen vad som fört mig dit, till utbildningen i Zonterapi. Tårarna rann och jag minns inte riktigt vad jag sa. Det var i alla fall där min bana som kroppsterapeut började.

Efter det har det rullat på och den ena utbildningen efter den andra har kommit till mig och samlat en hel diplom åt mig. Det är som att det funnits ett driv hos mig som kommit för att jag skulle ta mig an ”uppgifterna” som hela tiden dykt upp. Det har fört mig till olika länder och kontinenter. I sökandet efter kunskap och vetande och en och annan insikt.

Det har varit och är fortfarande väldigt intressant att jag får växa i det jag gör, att hela tiden får förmånen att lära och lära och lära mig ny kunskap och att använda den och därmed hjälpa andra Jag känner mig väldigt privilegierad i det jag kan och gör. Ibland säger klienter att de tycker att jag har ett fantastiskt jobb och att det finns ett så stort lugn i mitt arbetsrum. Jag brukar svara att det tycker jag också.

Jag har nu arbetat som terapeut i Tumba Hälsorums trivsamma lokaler sedan 1998 och hälsar dig varmt välkommen till A-PRAKTIKEN.

För att finna orsaken till att Du har ont, nedsatt rörlighet, huvudvärk/migrän, yrsel, ryggskott, ischias, whiplash, domningar, smärtutstrålning, känner stress, har sömnproblem osv, krävs det ibland lite detektivarbete. Ofta sitter orsaken till att du har ont eller känner dysfunktion på ett ställe i din kropp, medan smärtan du upplever sitter på ett annat. Vid sådana tillfällen är nervsystemet ofta inblandat. För att finna ursprunget till din smärta och för att nå bästa behandlingsresultat använder jag mig av:

Massageterapeutisk Behandling
CranioSacral Terapi
Bioresononans
Zonterapi

Jag använder de olika terapiformerna dels som enskilda terapier, men också i samverkan. De olika terapierna har en förmåga att kunna berika varandra. Jag ”skräddarsyr” alltid mina behandlingar utifrån de problem Du har. Ibland kan samtalet spela en viktig roll i behandlingen och ibland är det tystnad som är behövligt och välgörande.

Det är spännande och intressant att jag hela tiden få lära, nytt och mer, att jag får växa som människa och terapeut och att jag får och kan hitta lösningar i mitt arbete .

Varje dag är ny och varje möte är en lärdom för mig
Jag är så tacksam.
Gertrud Andersson